This site best when viewed with a modern standards-compliant browser. We recommend Firefox Get Firefox!.

Linux-HA project logo
Providing Open Source High-Availability Software for Linux and other OSes since 1999.

USA Flag UK Flag

Japanese Flag

Homepage

About Us

Contact Us

Legal Info

How To Contribute

Security Issues

This web page is no longer maintained. Information presented here exists only to avoid breaking historical links.
The Project stays maintained, and lives on: see the Linux-HA Reference Documentation.
To get rid of this notice, you may want to browse the old wiki instead.

1 February 2010 Hearbeat 3.0.2 released see the Release Notes

18 January 2009 Pacemaker 1.0.7 released see the Release Notes

16 November 2009 LINBIT new Heartbeat Steward see the Announcement

Last site update:
2019-12-05 22:13:43

WikiWikiWeb

Et WikiWikiWeb er et kollaborativt hypertekstmiljø, hvor styrken ligger i enkel adgang til og redigering af information.

Du kan redigere enhver side ved at at klikke på henvisningen i bunden af siden. Flere sammensatte ord med store begyndelsesbogstaver danner et WikiNavn, som fungerer som henvisning til en anden side. Klik på titlen for at få en oversigt over alle sider der henviser til denne side. Sider som endnu ikke er oprettet er markeret med et spørgsmålstegn (eller en anden optegning, rød og fed): klik blot på henvisningen for at tilføje en definition. Sådan oprettes også en ny side: tilføj et nyt WikiNavn til en eksisterende side, gem ændringen, klik på den nye henvisning og opret siden (flere detaljer under HjælpTilSideOprettelse).

Det kan anbefales at lege i WikiSandKasse så meget du har lyst. Hold venligst igen med at redigere andre sider til du føler dig hjemme med den måde wiki fungerer på.

Hvis du vil lære mere om hvad et WikiWikiWeb er, kan du læse WhyWikiWorks og WikiNature. Du kan desuden kigge i WikiWikiWebFaq og OneMinuteWiki. Denne wiki er også med i InterWiki-rummet, som gør at du nemt kan henvise til et væld af informationer tilgængelige gennem andre offentlige wiki'er.

Interessante steder at begynde udforskningen af en wiki er

  • SenesteRettelser: se hvad folk arbejder på for tiden

  • FindSide: Forskellige måder at søge og gennemse databasen

  • TitelListe: en liste over alle sider i wiki'en

  • OrdListe: en liste over alle ord som indgår i en sidetitel (og dermed en liste over koncepter i en wiki)

  • SiteNavigation: en side med henvisninger til forskellige oversigtstyper for wiki'en

  • WikiSandKasse: du er velkommen til at ændre denne side og eksperimentere med redigering

For yderligere hjælp se siderne HjælpIndhold og HjælpListe.

Wikinavne

Et WikiNavn er et ord sammensat af flere ord med stort begyndelsesbogstav. WikiNavne bliver automagisk henvisninger til WikiNavnets side. Hvad der helt præcist er store og små bogstaver afgøres af opsætningen; standardopsætningen skulle fungere for tegnsættet UTF-8.

Når du klikker på den fremhævede titel (f.eks. HjælpForBegyndere på denne side) får du en oversigt over alle sider med henvisning til den nuværende side. Dette fungerer også for sider som endnu ikke er oprettet.

Et spørgsmålstegn foran en henvisning, eller en anderledes optegning med rød og fed, betyder at siden endnu ikke er defineret: Du kan klikke på spørgsmålstegnet for at komme med et bud på en definition (f.eks. DenneSideEksistererIkke). Når du klikker på sådan en henvisning får du en standardside du kan redigere; først når du gemmer siden vil den blive oprettet rigtigt. Under ØnskedeSider er en liste over alle sider som ikke eksisterer men henvises til fra andre sider.

For at undgå et WikiNavn, f.eks. hvis du vil skrive ordet WikiNavn uden at linke til det, kan der anvendes en "tom" fed tekst (en række af seks enkelte anførselstegn) som her: Wiki''''''Navn. Alternativt kan du bruge den kortere syntaks "``" (to "accent grave"), f.eks. Wiki``Navn.

Se HjælpTilRedigering for at lære mere om opmærkning.