This site best when viewed with a modern standards-compliant browser. We recommend Firefox Get Firefox!.

Linux-HA project logo
Providing Open Source High-Availability Software for Linux and other OSes since 1999.

USA Flag UK Flag

Japanese Flag

Homepage

About Us

Contact Us

Legal Info

How To Contribute

Security Issues

This web page is no longer maintained. Information presented here exists only to avoid breaking historical links.
The Project stays maintained, and lives on: see the Linux-HA Reference Documentation.
To get rid of this notice, you may want to browse the old wiki instead.

1 February 2010 Hearbeat 3.0.2 released see the Release Notes

18 January 2009 Pacemaker 1.0.7 released see the Release Notes

16 November 2009 LINBIT new Heartbeat Steward see the Announcement

Last site update:
2019-12-11 14:33:38

WikiNévnek nevezzük a nagy kezdőbetűs szavakból összeragasztott kifejezéseket (MintAmilyenEzIsPéldául). A WikiNevek automágikusan kapoccsá (linkké) válnak. Egyébként a konfiguráció határozza meg, hogy mi is számít nagy- avagy kisbetűnek. UTF-8-as kódolás használata esetén ezt nem kell külön beállítani: az alapkonfigurációval a wikinek helyesen kell működnie.

A WikiNévnél szereplő kérdőjel, vagy a név másfajta megjelenítése (pl. mint ez: NincsIlyenLapMég) arra utal, hogy az illető lap még nem létezik. Ilyenkor a kérdőjelre (vagy a kapocsra) kattintva létrehozhatja ezt a lapot. A KívántLapokban találhatjuk meg azoknak a WikiNeveknek a listáját, melyekre hivatkoznak más lapokon, de még a hozzájuk tartozó lapok nem léteznek.

Amikor egy lapcímre kattintunk (mint például itt a WikiNévre) az adott címet tartalmazó összes lap listája fog előbukkanni; ez a dolog akkor is működik ha még a lap nem létezik.

A WikiNév normál szövegként és nem kapocsként való megjelenítéséért egy félkövér betűkből álló üres betűsorozatot kell beszúrni a nevek közé (azaz hat darab aposztrófot), így: Wiki''''''Név; ugyanezt a hatást egy rövidebb sorozattal is elérhetjük két fordított aposztróffal így: Wiki``Név.

/!\ Léteznek olyan wikik is, ahol a kis- és nagybetűket nem különböztetik meg, pl. az ÚjabbVáltozások ugyanarra a lapra mutat, mint az újabbváltozások. Például a Mac OS X operációs rendszerben ez így működhet, mert ez a rendszer alapesetben ugyanígy nem különbözteti meg a kis- és nagybetűket.